Wij zijn Mariël en Maarten, beide enorme Beagle liefhebbers. Onze missie is om eigenaren te helpen met het weer kunnen genieten van hun fantastische viervoeter, meer de liefde en duidelijkheid die ze nodig hebben. We hebben allebei onze eigenschappen als mens, die in de trainingen die we doen elkaar heel mooi aanvullen. Zo doen we onze best, om elke hond en eigenaar precies te bieden wat hij of zij nodig heeft om het ongewenste gedrag, om te buigen naar gewenst gedrag.
Want elke Beagle eigenaar heeft het wel eens mee gemaakt. Mensen die tijdens het wandelen roepen dat een Beagle niet luistert, niet los kan en alleen maar weg loopt. wij als Beagle liefhebbers en fokker worden hier soms best treurig van. De Beagle is juist een super intelligent, werklustig en trouw ras, die met de juiste training heel erg goed kan luisteren. Helaas gebeurd het wel eens dat er ongewenst gedrag in sluipt. Dit kan erg lastig zijn om zelf om te buigen naar positieve kracht, waardoor er frustratie kan ontstaan.

Enkele voorbeelden van ongewenst Beagle gedrag:

* Trekken aan de lijn
* Onrust in huis
* Het stelen van eten
* Verlatingsangst
* Slopen
* Weglopen
* Angst
* Agressie

Plaatsbeheer vinden wij één van de belangrijkste dingen in huis. Zo voorkom je dat de beagle continue achter je aan loopt, onrustig wordt en slecht alleen kan zijn. Maar ook het stelen van eten kan door plaatsbeheer beter voorkomen worden.

Het trainen van een Beagle kost soms wat meer tijd dan bij andere rassen. Maar wij helpen je hier graag bij.

Beagle puppy's

Ze zijn zo schattig! Lange oren en een heel erg hoog knuffel gehalte, maar vergis je niet door dit schattige uiterlijk. De beagle heeft een zeer zelfstandig karakter daardoor is het belangrijk een beagle pup vanaf het moment dat hij bij zijn nieuwe eigenaar is al te begrenzen met regels en duidelijkheid.

Het loslopen kan vanaf 8 weken al aangeleerd worden. Dit is het ultieme moment om het commando "hier komen" aan te leren. De wereld van een pup is nog niet heel erg groot en hierdoor blijft de pup nog goed bij je in de buurt.

Wil jij jouw puppy de beste start geven? Met puppy begeleiding gaan we verder waar moeder is gestopt.

Wil je graag meer weten over puppy begeleiding?

Zelfs met een Beagle is ontspannen wandelen mogelijk!

Een Beagle wordt ook wel neus op poten genoemd. Dit komt doordat een Beagle een jachthond is en zijn prooi eerst ruikt. Dit betekend met wandelen dat ze vaak hard kunnen trekken, alles op willen eten wat op straat ligt en vooral hun eigen gang willen gaan. Ze hebben geen oog of oor meer voor de baas. Met een wandelconsult gaan we het omdraaien zodat er meer contact ontstaat. Op deze manier gaat de Beagle weer voor je werken en worden de wandelingen weer iets om naar uit te kijken i.p.v. tegen op te zien.

De Beagle

De Beagle is al een eeuwenoud ras en werd vroeger gebruikt voor de jacht op konijnen en hazen. De beagle joeg het kleine wild het veld op, zodat de jager ze kon dood schieten. Door de witte punt aan de staart was de Beagle altijd zichtbaar in het hoge gras.

Nu wordt de Beagle zelden nog gebruikt voor de jacht en is het meer een huishond en/of showhond geworden. Maar vergis je niet! Het zal altijd een jachthond blijven en het instinct in een dier verander je niet. Dat betekend dat de Beagle ook nu nog steeds veel met de neus op de grond loopt en vooral zijn eigen plan wil trekken tijdens de wandelingen. Daardoor is de beagle vaak niet bezig met de baas maar meer met de luchtjes op de grond.

Dit is te veranderen! Ons doel is dat de Beagle weer met plezier gaat werken. Ja, het is mogelijk om een perfecte samenwerking te krijgen met jouw beagle.

Kijk bij diensten wat wij voor jou kunnen betekenen.