Fokkersbegeleiding

Fokkersbegeleiding

Als fokker weet ik maar al te goed hoeveel werk het is om een gezond nestje pups te fokken. Gezondheid, karakter & uiterlijk zijn erg belangrijk in een fokplan. Hoe kies je met deze informatie een geschikte reu uit?
De dracht en de worp zijn spannende gebeurtenissen, waar ook van alles mis kan gaan.
Dan is het erg prettig als je op iemand terug kan vallen en al je vragen kan stellen.
Als fokker en hondentrainer vind ik de het karakter van de ouderdieren en de socialisatie van de puppy's het allerbelangrijkste, want de socialisatie is de basis van de pup. Een goede start en socialisatie kan gedragsproblemen voorkomen in de toekomst.

Het fokken van een nestje bestaat uit verschillende fases. De voorbereiding, de dracht, de worp en de 8 weken als de puppy's zijn geboren.
Ik biedt 4 standaard pakketten aan, maar het is ook mogelijk om onderdelen afzonderlijk van elkaar te bespreken.

De voorbereiding

Tijdens de voorbereidingsfase komt veel kijken. Deze fase vindt een geruime tijd voor de loopsheid plaats. We gaan er dieper op in op wat het karakter is van de teef en kijken ook naar de gezondheid. Daarna kan er gericht worden gezocht naar een passende reu. Als de reu is gekozen en de teef loops is geworden, gaan we het hele proces door om de dekking plaats te laten vinden. 

Begeleiding tijdens de dracht

De dracht kan erg spannend zijn voor de eigenaar. Er gebeurt veel in het lichaam van de teef. Dit is in de eerste weken nog niet merkbaar maar het is een erg kwetsbare periode. Later in de dracht wordt de zorg voor de teef intensiever en komt er meer kijken bij de verzorging. Met dit pakket begeleid ik je door de dracht heen. We plannen een paar telefonische consulten en ben ik via whatsapp bereikbaar.

Stand- by Worp

De worp is een hele gebeurtenis, wat altijd spannend blijft. Maar een eerste nestje brengt extra spanning met zich mee. Er gebeuren veel dingen maar er kan ook veel misgaan tijdens de worp. Met dit pakket sta ik overdag telefonisch stand-by voor al je vragen en hulp. Ook ben ik in de nacht bereikbaar. En het is ook mogelijk dat ik kom helpen tijdens de worp. *zie tarieven

Nest begeleiding

Als de puppy’s zijn geboren begint er een spannende tijd, de neonatale fase. De pups en teef zijn erg kwetsbaar en vragen extra zorg. Na deze fase begint al snel de meest belangrijke periode in het leven van een puppy, de socialisatiefase. Als fokker is het noodzaak en een grote verantwoording om de puppy’s goed voor te bereiden op hun verdere leven. Ik ga je hierin 8 weken lang begeleiden. 

Tarieven:

Pakket 1:

€350

Pakket 2:

495,00

Pakket 3:

€625,00

Pakket 4:

€995,00

Consult aan huis 2uur €210 + €0,21 per kilometer
Oproepen telefonisch in de nacht €50,00 per 30 min
Tarief worp overdag t/m 20.00u €350 + €0,21 per kilometer
Tarief worp avond/ nacht €480 + €0,21 per kilometer