Over mij & Werkwijze

Laat ik mijzelf even voorstellen

Ik ben Mariël, 34 jaar jong en moeder van Roan & Jinthe. Wij wonen in Raalte (Overijssel)
Mijn liefde voor honden is in 2012 begonnen bij onze eerste Beagle Luca. In de loop der jaren volgden er al snel meer en was ik officieel verslaafd aan dit geweldige ras.

Een droom kwam uit toen ons eerste nestje werd geboren in 2017. Elk jaar mag ik genieten van een prachtig nestje Beagle pups.

Ik zoek de combinatie van reu en teef met veel zorg uit, dit omdat ik karakter en gezondheid bij mijn pups op nummer één heb staan. Als de pups eenmaal geboren zijn begint al snel de belangrijkste socialisatiefase waar ik veel tijd in stop. Een goede start in de eerste acht weken van een pup, kan de helft van de gedragsproblemen voorkomen in de toekomst.
Nou kan het dus toch voorkomen dat een hond ondanks een goede socialisatie toch gedragsproblemen ontwikkeld. Als voorbeeld heb ik mijn eigen hond Tess. Zij was verschrikkelijk bang voor andere honden en blafte alles weg. Ik kon haar niet bereiken door te roepen of af te leiden met hondenkoekjes. Ik zat met mijn handen in het haar en ben toen opzoek gegaan naar een gedragsdeskundige, zo kwam ik bij Riet terecht. Op dat moment ging er een wereld voor mij open en kwam ik er al snel achter dat dit mijn passie is en daar heb ik mijn werk van gemaakt!

Ik ben een opleiding gaan volgen bij Riet Ottenhof en in de praktijkstage heb ik erg veel van haar mogen leren. Samen met de jaren ervaring die ik heb als beagle eigenaar en fokker hoop ik veel baasjes en gezinnen handvatten te kunnen geven voor een fijne en ontspannen relatie met hun hond.

De instagram pagina van mijn Beagle kennel:

Mijn werkwijze

Mijn doel is om jou en je hond (weer) op één lijn te krijgen. Ik werk zonder dwang of dominantie maar haal de basis uit rust en vertrouwen. Zo creëer je een prettige samenwerking met je hond en gaat de hond weer met plezier voor je werken.

Ik maak bewust de keus om bij jullie thuis te komen, omdat dit toch vaak de omgeving is waarin het probleem is ontstaan. Doordat ik bij jullie thuis de situatie kan bekijken en analyseren kunnen wij samen het probleem vaak bij de kern aanpakken. Wat er vaak gebeurt op een hondenschool is dat de hond moeite kan hebben met alle externe prikkels met als gevolg dat de hond niet alle nieuwe informatie kan verwerken. Dit is vrijwel per hond verschillend, de ene hond kan beter tegen de vele externe prikkels dan de andere. Het feit blijft wel, als een hond niet voldoende heeft geleerd van de hondenschool dan kan dat voor jou als eigenaar erg frustrerend zijn.

Dit is waar ik inspring! Samen met jou maak ik een training op maat en kan ik jou en je hond mijn volledige aandacht geven. Hierbij probeer ik te allen tijde te zorgen voor een rustige en veilige omgeving voor de hond. In de praktijk zie je dat een hond hier het meeste van leert terwijl jij als eigenaar leert inspelen op het gedrag van je hond.